MIDJOURNEY : VISE PRIN CUVINTE

Midjourney este un program de inteligență artificială creat de un laborator de cercetare independent condus de David Holz.

Sub un model de afaceri „freemium”, programul este în prezent în beta deschisă și poate fi găsit pe Discord.

Modelul de afaceri Freemium este un model de afaceri „free” and „premium” în care furnizorul de servicii oferă utilizatorilor funcții de bază fără costuri și percepe o sumă pentru funcții suplimentare sau avansate.

Allegorical Facades

Ca artist care lucrează la intersecția arhitecturii, modei și designului interactiv, arhitectul irano-american BEHNAZ FARAHI și-a început călătoria Midjourney re-imaginând corpul uman. „Îmi place foarte mult să trec de la scara intimă a modei la scara mare a arhitecturii. Explorez idei de la artă publică la arhitectură la mobilier la modă prin prisma AI”, spune Farahi despre explorarea sa curioasă a programului.

Pentru lumea care este familiarizată cu proverbul „o imagine face cât o mie de cuvinte”, Midjourney generează o imagine din foarte puține cuvinte.

Odată cu discuția despre rezultatele sale exemplare, există și dezbateri în lumea artei și a designului cu privire la intențiile sale, la fel de virulente ca dezbaterile artiștilor și pictorilor atunci când a fost inventată fotografia.

Dar iată-ne într-o lume în care arta și fotografia coexistă, ajutându-se de fapt reciproc. Cu toate acestea, este o chestiune de timp până când știm ce poate aduce AI și ce poate lua din industria artei.

Midjourney este unul dintre principalii factori ai tehnologiei emergente de utilizare a inteligenței artificiale (AI) pentru a crea imagini vizuale generate prin mesaje text.

50 Midjourney AI inspirational prompts – ideas for architecture

Midjourney se diferențiază prin accentuarea esteticii picturale în imaginile pe care le produce.

Platforma nu se concentrază să creeze imagini fotorealiste care să poată fi confundate cu fotografii.

 David Holz spune că Midjourney este conceput pentru a debloca creativitatea oamenilor obișnuiți, oferindu-le instrumente pentru a crea imagini memorabile cu o simpla descriere exprimată printr-un scurt text.

Midjourney este un program care te ajută să „visezi” treaz.

Autor: Yvonne Toader

Interior Design & Architecture is not about buildings, is about people.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: