MAISON&OBJET, septembrie 2022

De joi, 8 septembrie, până luni 12 septembrie 2022, a avut loc la Paris ediția de toamnă a salonului Maison&Objet: ocazia perfectă de a lua pulsul tendințelor care vor marca sezoanele următoare și totodată locul internațional de întâlnire pentru profesioniștii în decorațiuni interioare și design.

MAISON&OBJET, este vitrina noilor tendințe emergente și a creațiilor de ultimă generație în domeniile designului, decorațiunii, accesoriilor și a veselei.

De 25 de ani, Maison&Objet direcționeaza și unește comunitatea internațională de decorațiuni, design și stil de viață.

Capacitatea de a provoca întâlniri internaționale fertile, de a accelera vizibilitatea brandurilor dar și aceea de a promova tendințe, face din Maison&Objet un eveniment reper.

La Maison&Objet, în septembrie 2022 s-au putut regasi urmatoarele tendinte :

Tendinta Boho/Japandi – mobilier din lemn, ratan, textile deschise la culoare. Corpurile de iluminat din paie, ratan, stuf, lemn, în consens cu mobilierul. Designul este minimalist și materialele naturale. Ocazional observam influențe etnice, mai ales extrem orientale.

Tendinta Modern/Luxury – mobilier elegant, forme simple, curbate, lemn curbat, textile de calitate superioară, inserții metalice, piatra naturală. Foarte multe accesorii si decorațiuni cu forme abstracte, finisaje metalice, ceramică si/sau sticlă colorată.

De subliniat este prezența remarcabilă a metalului, oțelului și marmurei, care par să-și recapete poziția.

Tendinta Ecologica: Dezinhibate estetic, noutățile sezonului nu ignoră însă problemele ecologice. Plasticul reciclat, lemnul de proveniență reciclată, ceramica și ipsosul se ridică la rangul de elemente esențiale pe care va trebui să ne bazăm.

La multe dintre standuri/branduri s-a marketizat intens conceptul de reciclare. Mobilierul realizat din materiale reciclate a fost o prezență bine definită, fiind reprezentativ inclusiv pentru mobilierul premium: fotolii de 2-3000 euro.

Senzationalul: Statuete suprarealiste de dimensiuni mari, cum ar fi o piesa ce reprezinta doar o jumatate de cal, personaje din desene animate, figurine supradimensionate, vaze imense, etc.

Corpuri de iluminat cu diverse functii smart:  lămpi care pot schimba temperatura luminii (4000K-6000K), veioze cu încarcare wireless prin inducție, corpuri de iluminat cu porturi usb integrate,etc.

Prezenta Tehnologiei: mulți producatori încep să utilizeze tehnologia încastrată în mobilier (prin înglobarea de zone cu încarcatoare wireless și porturi usb).

De două ori pe an, primavara si toamna, la Paris, se adună întregul sector al amenajarilor interioare din Europa și nu numai.

Se adună aici reprezentanți de brand-uri producătoare, designeri, arhitecți, meșteri, simplii vizitatori pasionați: pentru a face conexiuni, pentru a afla noi tendințe sau pentru a încheia afaceri.

Dacă există un eveniment de neratat în lumea decorațiunii și designului, acesta este Maison&Objet Paris.

Autor: Yvonne Toader

Interior Design & Architecture is not about buildings, is about people.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: